Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Babó gyermek mese, azok közül is az  egyik legjobb.A kis babó története ,akit Gandalf, a mágus, elindít egy kalandra.Nem mintha Bilbó nagyon menni akart volna, de egyszerre törpök között találta magát, kiknek útja tele volt veszéllyel, trollokkal, manókkal és farkasokkal.Ráadásul útja végén egy félelmetes sárkányhoz kell betörnie.

 

A történet röviden:

KépBilbó Baggins-t, a megyei kis babót (hobbitot) Gandalf , a mágus, elindítja Tölgyfapajzsi Thorinnal és társaival, hogy visszaszerezzék Thorin örökét a Magányos Hegy királyságát Smaug-tól a sárkánytól. Bilbó szerepe szerint betörő lett volna, ám neki semmi kedve nem volt betörővé váli ( őszintén szólva a kalandokat is utálta). Ám az útjuk során átélt kalandok mind inkább előhozzák Bilbóból a kalandort, és így, habár kezdetben a törpöknek inkább terhükre volt, egyre inkább kezébe veszi az irányítást. Sok veszélyes kalamajka után elérnek a Hegyhez, ahol végre kiderül, hogy Bilbó, a Megye egyszerű kis babója, hogy szerepel mint betörő.A végkifejletet nem mondom el.Ha kedvük támad kideríteni miként végződött a kaland,akkor bátran olvassák el a történetet.Nem bánják meg.

  

 


Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Oszd meg!